Loes Hofstede

Alles onder controle met Loes

“Je zou het misschien niet zo snel verwachten van de softwaresector, maar ik kan in mijn baan als Informatieanalist al mijn creativiteit kwijt. Ik ben altijd al heel creatief geweest; als kind hield ik ontzettend van knutselen en toen ik volwassen werd, ontdekte ik fotografie. Ik ga in het weekend veel op pad met mijn camera. Hup, de natuur in om vogels en vooral zonsopkomst en -ondergang vast te leggen. Ik vind daar mijn ontspanning in en tegelijk doe ik creatieve prikkels op die me tijdens mijn werkweek voeden.

Ik ben in 2004 afgestudeerd in Ruimtelijke Ordening & Planologie. De banen lagen toen niet voor het oprapen in die richting; ik solliciteerde als starter vaak met +100 andere sollicitanten. Naast het solliciteren werkte ik daarom bij de Gamma. Op een dag sprak een man met een rood jasje mij aan; hij had een vraag over een bepaalde lamp. Hij was nogal onder de indruk van mijn technische kennis en analytisch vermogen. Dat rode jasje bleek van Exact en hij nodigde me uit eens te komen praten. Exact? Daar had ik nog nooit van gehoord! Nieuwsgierig als ik ben, heb ik tóch de trein naar Delft genomen. En zo belandde ik in de softwarewereld. Dat nu – zoveel jaren later – wij onderdeel zijn van Exact voelt voor mij dus als een vertrouwd en aangenaam ‘weerzien’.

Ik werk nu al 13 jaar aan de mooiste, krachtigste salarissoftware van Nederland. Het plezier zit ‘m niet alleen in het ontwikkelen van onze producten, maar ook in de samenwerking met mijn collega’s. De menselijke maat staat centraal en ieders (constructieve) mening wordt gewaardeerd. Ik ben er ook van overtuigd dat je alleen op die manier met elkaar tot mooie oplossingen komt. Als Informatieanalist houd ik mij bezig met alle documentatie- en informatieverschaffing intern en richting klanten. De sector heeft in het verleden niet uitgeblonken in klare taal, dus ik zie het als een creatieve uitdaging alle informatie zoveel mogelijk in jip-en-janneketaal aan te leveren bij onze klanten.

Of ik wat heb gehad aan die studie? Aan het analytische vermogen dat daar verder is ontwikkeld, zeker. Verder – die studiejaren ten spijt – ga ik écht nooit meer wat anders doen; ik heb de allerleukste baan!”

Loes Hofstede (37), Informatieanalist, werkt sinds 2007 bij Accountancy Gemak & Software Gemak vanuit het kantoor in Hengelo