Jos Meerkerk

Alles onder controle met Jos

“Van de IT-sector heb je al snel het beeld van mensen die als kind zelf computers in en uit elkaar zetten en hele dagen zitten te programmeren. Zo’n kind was ik dus niet. Sterker nog; nadat ik als 8-jarige mijn vader met hartproblemen op een brancard het huis uit gedragen zag worden, zwoer ik hartchirurg te worden. Levens redden, dat zou ik! Mijn vader heeft gelukkig al langer standgehouden dan die droom. Toen ik op mijn 17e zakte voor de havo realiseerde ik me dat ik toch meer een doener ben en de schoolbanken niet mijn plek is. Ik ging in de plaatselijke bouwmarkt werken en haalde in de avonduren mijn aanvullende havo-certificaten. Op een dag werd ik daar aangesproken door een kennis die meer in me zag. Hij bood me een baan aan bij zijn IT-bedrijf, mits ik in de avonduren mijn hbo-diploma zou halen. En zo rolde ik dus per toeval deze dynamische wereld in en heb daar tot op de huidige dag geen moment spijt van gehad.

Dat ik eigenwijs ben en graag kansen aanpak, maakt dat ik bij Accountancy Gemak & Software Gemak zo op mijn plek zit. Ik begon hier acht jaar geleden als softwareontwikkelaar en had altijd al de ambitie om door te groeien tot een managementrol. Ik kreeg de kans en de ruimte om mezelf te ontplooien tot de rol waar ik nu in zit; die van ‘Head of Engineering’. Dagelijks zet mijn team zich in om díe software te ontwikkelen waar we de klant echt verder mee helpen. Dit doen we door klanten zoveel mogelijk te betrekken door middel van brainstormsessies, productreviews, ons ideeënportaal, etc. Die samenwerking met de klant is in mijn optiek een absolute voorwaarde voor succes; de markt waarin onze klanten zich begeven verandert zo snel, zij kunnen zelf het beste aangeven hoe de software hen hierin kan ondersteunen.

Of ik levensreddend werk verricht waar ik als kind van droomde, dat valt te betwisten, maar ik hoop dan dat ik op zijn minst de harten van onze klanten sneller kan laten kloppen met onze verrassend slimme softwareoplossingen.”

Jos Meerkerk (39), Head of Engineering, werkt sinds 2012 bij Accountancy Gemak & Software Gemak vanuit het kantoor in Sliedrecht