MollieLogo

Samenwerking Boekhoud Gemak en Mollie versnelt betaalcyclus voor ondernemers

Redactie Software Gemak 07 april 2021

Boekhoud Gemak, het slimme online boekhoudplatform voor accountants en ondernemers, kondigt een samenwerking aan met payment service provider Mollie. Door de integratie van de betalingsverwerker binnen de boekhoudoplossing kunnen ondernemers eenvoudig verschillende betaalmogelijkheden toevoegen aan hun facturen. Doordat betalingen makkelijker en toegankelijker worden aangeboden, kunnen Boekhoud Gemak-gebruikers hun betaalcyclus versnellen.

Boekhoud Gemak, onderdeel van Accountancy Gemak & Software Gemak, is het meest efficiënte boekhoudprogramma voor elk type ondernemer. Er kan snel en makkelijk vanuit één centrale boekhouding worden gewerkt, van bonnetje tot btw-aangifte. Het boekhoudprogramma biedt altijd en overal inzicht in up-to-date informatie over de financiële situatie van de onderneming. Doordat veel boekhoudkundige taken zijn geautomatiseerd, wordt veel tijd bespaard en kan de ondernemer zich richten op ondernemen. Mollie is een pionier binnen de payment-industrie en een van de snelst groeiende betalingsverwerkers binnen Europa. De betaalprovider faciliteert vooral bedrijven in het midden- en kleinbedrijf om te groeien door gebruik te maken van verschillende betaalmethodes.

“Bij Mollie zagen wij al vroeg in dat online betalingen ingewikkeld zijn, zeker voor ondernemers die niet zoveel verstand hebben van de technologie erachter. Wij geloven dan ook in de kracht van eenvoud en dat zie je terug in het product; het is inzichtelijk en makkelijk om mee te werken. Omdat het voor de ontvanger zo makkelijk is de factuur betalen, worden 86% van de facturen vier keer sneller betaald. Daarmee kunnen ondernemers dus hun cashpositie verbeteren – wat zeker in deze coronatijd cruciaal is”, zegt Jesse Raaijmakers, Strategic Partnerships Manager bij Mollie.

“Wij zijn ontzettend trots dat wij deze integratie kunnen aanbieden aan onze Boekhoud Gemak-klanten. Mollie levert een dienst die onze klanten dagelijks gebruiken en er werd dan ook veelvuldig om gevraagd. Net als bij onze boekhoudoplossing staat Mollie voor gemak. De onboarding is een kwestie van binnen een kwartier plug & play. Ook geef je als ondernemer jouw klanten een veel eenvoudigere manier om facturen te betalen. Vaak heeft men als consument hier al ervaring mee; als je dan zakelijk nog facturen moet betalen via je eigen bank, voelt dit als een digitale stap terug. Het is dus voor de Boekhoud Gemak-gebruiker niet alleen makkelijker om sneller facturen betaald te krijgen, het gemak van betalen zal ook positief afstralen op de ondernemer”, zegt Wim Ströhmeyer, Partner Director bij Accountancy Gemak & Software Gemak.

Webinar 14 april: Lente Update Boekhoud Gemak Accountancy | Mollie